„Je potřeba uspokojit zájem v našich třech prodejních místech i objednávky od dalších odběratelů. Přes noc proto nyní jedeme na dvě pece a třetí máme v rezervě,“ konstatoval hlavní mistr Ladislav Frídel. Během směny se kolem těsta, plechů a pecí i s expedienty točí deset lidí.

„Máme v nabídce mazance dvojího druhu – máslové s rozinkami a mandlemi a obyčejné, v nichž rozinky také samozřejmě nechybí,“ konstatovala Monika Frídelová. Do pece jich na jednom vozíku zavezou najednou devadesátku. „Druhým rokem také do velikonoční nabídky zařazujeme beránky. I ti jsou ve dvou variantách – piškotové a biskupské, polévané čokoládou,“ dodala Frídelová.

V obchodě se příliš neohřejí. Jsou vykoupení hned, ani je nestačí doplňovat. „Rozhodli jsme se velikonoční dobroty zpestřit i velkými osmisetgramovými koláči s tvarohem a ovocem – malinami, ostružinami, jahodami či rebarborou. Jsou k mání v celku nebo rozdělené na šestiny. Rovněž po nich je teď poptávka veliká,“ dodala Frídelová.

Jestliže má pekárna zvládnout i různé rohlíky a chleby, na něž jsou zákazníci zvyklí, je třeba se pořádně otáčet.