Zakladatele společnosti Dalian Wanda Group byl při představení projektu obklopen hvězdami jako John Travolta, Nicole Kidmanová a Catherine Zeta-Jonesová.

Obdoba amerického Hollywoodu o rozloze 376 hektarů se bude nacházet v přímořském letovisku Čching-tao a jmenovat se má Oriental Movie Metropolis (orientální filmová metropole). Po dokončení v roce 2017 bude mít 20 filmových a televizních produkčních studií, včetně největšího studia na světě o rozloze 10.000 metrů čtverečných a prvního podvodního filmového studia na světě. Součástí města bude také filmové muzeu, voskové muzeum filmových hvězd a filmové výstavní centrum. Chybět nebudou ani další kulturní a turistická zařízení, jako hotely, jachtové kluby, nákupní centra, pobřežní promenády plné barů, krytý zábavní park a nemocnice.

Firma Wanda Group v poslední době stále více expanduje do oblasti zábavy a volného času. Společnost vlastní hotely, kina, obchodní domy a centra karaoke. Loni rovněž převzala americký řetězec kin AMC Entertainment a letos oznámila převzetí největšího britského výrobce luxusních jachet. Wang rovněž nedávno založil vlastní filmovou produkční společnost a očekává, že jeho Wanda se do roku 2016 dostane mezi dvacet největších zábavních firem světa.

Časopis Forbes odhadl majetek Wanga na 14 miliard USD (267,1 miliardy Kč). Wang dnes rovněž uvedl, že příjmy jeho firmy Wanda Group se mají letos zvýšit na 30 miliard USD z loňských 23,15 miliardy USD a v příštích letech porostou zhruba o deset miliard dolarů ročně. Při konzervativním odhadu mají příjmy jeho firmy do roku 2020 vzrůst na nejméně 100 miliard USD, napsala agentura Reuters.