Letištěm v Atlantě loni prošlo přes 100 milionů cestujících, což bylo o 5,5 procenta více než v roce 2014. Atlanta si drží místo největšího letiště již 18 let a analytici čekali, že v roce 2015 Atlantu předstihne čínské hlavní město. V Pekingu ale podle ACI loni růst počtu cestujících výrazně zpomalil z dvojciferného tempa v předchozích letech.

ACI připisuje úspěch Atlanty jejímu strategickému umístění. Pro 80 procent populace USA je vzdálenost od Atlanty do dvou hodin letu. Atlanta je také hlavní vstupní branou do Severní Ameriky.

Na třetí příčku se loni z šestého místa vyhouplo letiště v Dubaji. To se také stalo nejvytíženějším letištěm podle počtu cestujících v mezinárodní přepravě. Sesadilo tak z první příčky londýnské letiště Heathrow.

Do první desítky se dále dostaly Chicago, Tokio, Londýn, Los Angeles, Hongkong, Paříž a Dallas/Fort Worth.

Podle počtu letadel však patří nejvyšší příčky stále americkým letištím. Nejvíce startů a přistání zaznamenalo letiště v Atlantě, a to 882.497. Za ním se umístila letiště v Chicagu, Dallas/Fort Worth, Los Angeles a teprve pátá příčka patřila Pekingu s 590.169 vzlety a přistáními.

Členy ACI je 592 provozovatelů letišť, kteří ve 173 zemích světa celkem provozují 1853 letišť.

Celkový počet cestujících loni vzrostl o 6,1 procenta, počet cestujících v mezinárodní dopravě se pak zvýšil o 6,4 procenta. Objem přepraveného nákladu stoupl o 2,4 procenta.

Pro nákladní přepravu zůstává největším letištěm Hongkong. Za ním se umístily Memphis a Šanghaj.