Infratil prodala letiště Prestwick za jednu libru firmě TS Prestwick Holdco Limited, kterou ze sta procent vlastní skotská vláda. „Infratil chtěl vždy zajistit pro Glasgow Prestwick Airport nového vlastníka, který bude schopen zajistit budoucí úspěch letiště. Věříme, že převzetí skotskou vládou tento cíl naplní," uvedl šéf Infratil Marko Bogoievski. Infratil minulý měsíc oznámil, že prodá letiště Manston na jihovýchodním okraji Anglie.

Provoz na letišti Prestwick po boomu minulého desetiletí od krize prudce opadl a z maxima přes 2,4 milionu cestujících ročně v roce 2007 klesl v loňském roce na necelých 1,1 milionu. Letiště je nyní ve ztrátě a vláda z něj chce udělat fungující podnik. Letiště je jednou ze základen největšího evropského nízkonákladového přepravce Ryanair.

Letiště Prestwick se považovalo dlouhou dobu za jediný kus britské půdy, na nějž vkročila noha Elvise Presleyho. Stalo se to v roce 1960, kdy tam s ním na palubě k doplnění paliva zastavil dopravní letoun americké armády z Německa, kde legendární král rokenrolu tehdy sloužil. V roce 2008 ale stanice BBC zjistila, že Elvis strávil v roce 1958 celý den v Londýně s britským zpěvákem Tommy Steelem.