Mlynář nastoupil do skupiny Generali, která pojišťovnu ovládá, v roce 1992 a významně se podílel na zahájení jejího působení v ČR v roce 1993. Od roku 1998 byl členem představenstva a v roce 2001 se stal předsedou představenstva a generálním ředitelem pojišťovny Generali v ČR. Po založení Generali PPF Holdingu (GPH) byl jmenován jeho finančním ředitelem.

Úkolem Mlynáře bude navázat na tradici dlouhodobého lídra pojistného trhu, uvedla firma. „Řehák pojišťovnu provedl transformačním obdobím zaměřeným na posílení ziskovosti. Pod jeho vedením se dostala do kondice, která skupině Generali poskytuje prostor pro další investice do rozvoje největší tuzemské pojišťovny," komentoval změnu generální ředitel GPH a předseda představenstva ČP Luciano Cirinà.

Celkový tržní podíl ČP na trhu ke konci roku 2012 klesl na 25,9 procenta. Pojišťovna spravuje přibližně osm milionů pojistných smluv. Před rokem a půl oznámila, že chce stabilizovat a postupně zvýšit svůj podíl na trhu. K tomu jí mají pomoci nové produkty, zrychlení služeb a reorganizace obchodní sítě. Do tohoto konceptu se rozhodla investovat přes miliardu korun. Pojišťovně loni meziročně stoupl čistý zisk o devět procent na 3,9 miliardy korun. Na pojistném loni vybrala přes 32 miliard Kč, tedy o čtyři procenta méně než předloni.

ČP je součástí Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 14 zemích střední a východní Evropy. Holding spravuje aktiva za 15 miliard eur (zhruba 380 miliard Kč) a poskytuje v regionu služby více než 13 milionům klientů. Generali se počátkem roku dohodla s investiční skupinou PPF Petra Kellnera na tom, že převzetím 49 procent v Generali PPF Holdingu v něm získá stoprocentní podíl. Generali získala od PPF zatím čtvrtinový podíl akcií holdingu, nákup zbývajících 24 procent se má uskutečnit příští rok.