"Z finančního pohledu byl rok 2018, a zejména jeho druhé pololetí, rokem nejvyšších investic od rozdělení společnosti v roce 2015. Kromě investic do nákupů exkluzivních sportovních práv a transformace informačních systémů jsme pokračovali v investicích do dalšího posílení vlastní mobilní sítě na Slovensku," uvedl finanční ředitel Tomáš Kouřil. Dodal, že většina investic směřovala do prorůstových oblastí.

Ilustrační foto.
Daň z nemovitosti se týká i oprav. Neriskujte pokutu a zaplaťte ji včas

Růst výnosů mobilního segmentu o 1,6 procenta na 20,3 miliardy plně nekompenzoval meziročně o 3,6 procenta nižší výnosy v segmentu pevných linek, které dosáhly úrovně 10,4 miliardy. Hlavními zdroji nárůstu byly mobilní data, finanční služby, O2 TV a prodeje zařízení a příslušenství. Na Slovensku vzrostly celkové provozní výnosy v korunách o pět procent na 7,5 miliardy.

Kolem 3,6 milionu klientů

Mobilní zákaznická báze se zvýšila meziročně o dvě procenta na 5,04 milionu. Počet smluvních klientů narostl o pět procent na 3,6 milionu. Na Slovensku počet klientů stoupl o 4,7 procenta na 2,03 milionu. Celkový počet aktivních přístupů k digitální televizi O2 TV se zvýšil o třetinu na 758 tisíc.

"Počet zákazníků našich tradičních měsíčních tarifů O2 TV zvýšil za rok 2018 o více než 60 tisíc a počet mobilních zákazníků smluvních služeb o 165 tisíc. Růst obchodního výkonu je o to cennější, že jsme jej dosáhli současně s úspěšným dokončením historicky největšího transformačního projektu informačních technologií. Ten nám v budoucnu umožní výrazně rozvinout samoobsluhu Moje O2 a zásadně změní způsob, jakým budeme vyvíjet nové produkty a obsluhovat naše zákazníky," dodal předseda představenstva a generální ředitel O2 Jindřich Fremuth.

Majoritním vlastníkem O2 je s více než 80procentním podílem investiční skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Ta vlastní i majitele telekomunikační infrastruktury CETIN, který vznikl oddělením od O2.

Strojvedoucí vlaku.
Česku chybí strojvůdci. Ministerstvo sníží nároky na zdravotní stav uchazečů