Uvedl to zpravodajský portál Ekonom.cz s tím, že hodnota jednoho metru čtverečního se pohybuje kolem 5500 korun a Penta za pozemky od státu získá až čtyři miliardy korun.

„Tato záležitost se k projednání vlády zatím nedostala, takže tuto informaci o prodeji pozemkům státu nemohu potvrdit, ale ani vyvrátit,“ řekl pro Deník zástupce tiskového odboru úřadu vlády Jakub Stahler.

Podle ekonomu.cz je však obchod téměř jistý. „Mohu říct jen tolik, že jsme museli výrazně slevit ze svých původních cenových představ. Já chci ale dodržet slib, který jsem kdysi dal vládě na poradě ekonomických ministrů, když se tam rozhodovalo o prodeji Aera Vodochody: že udělám maximum, abychom se na prodeji ruzyňských pozemků dohodli,“ řekl pro server jeden ze zakladatelů a spolumajitelů skupiny Penta Marek Dospiva.

Jeho slova potvrzuje i tisková mluvčí Správy Letiště Praha Eva Krejčí. „Jednání jsou u konce a zdá se, že proběhla zdárně. Informace o chystané transakci však zatím nezveřejníme, uděláme to až po uzavření smluv,“ uvedla pro Deník Krejčí.

(ben)