A jak to všechno začalo? Rozhodl se dělat mošty a šťávy, které znal ze svého mládí. Bez éček a bez konzervantů.

„Potravinářský provoz je nákladný, a proto jsme připravili prototyp pojízdné moštárny. Jezdíme po zahrádkářských koloniích, vesnicích nebo po menších sadařích. Šťávu vyrábíme z jejich vlastního ovoce,“ vysvětluje Tomáš Soška, podle kterého nemá výrobek obdoby.

Jak sám tvrdí, soutěž vyhrál i přesto, že se podnikání věnuje pouze rok a půl. „Vítězství pro mě znamená obrovské překvapení, vděk a zadostiučinění. V loňském roce se u nás těžce zranila patnáctiletá brigádnice. I přesto, že to bylo těžké, tuto nepříjemnou zkušenost jsme překonali. Celému kolektivu za to patří velké díky,“ pokračuje.

Zmínil také skvělou práci Stanislava Hona ze Slavkova, který pomohl připravit grafickou podobu krabice.

Co se týká chuti nápoje, každá krabice je originál. „Jablíčko v říjnu má jinou chuť než v květnu. Název Vitaminátor je kombinací dvou slov, a to vitamin a tor. Tor znamená tlak,“ objasnil.

Nutno na závěr podotknout, že šťáva má díky sterilnímu saku uvnitř krabice dlouhou trvanlivost.

(ver, luc)