Pojištění léčebných výloh kryje náklady na léčení pojištěné osoby při nemoci nebo následcích úrazu. V případě cestování po Evropě by měl pro léčebné výlohy stačit limit zhruba 1,5 milionu Kč, při cestách do zámoří doporučujeme vyšší limity. Stále důležitější je také pojištění odpovědnosti, ze kterého se hradí škody, které způsobíte někomu jinému.

Zejména v případě škod na zdraví nebo dokonce smrti se může jednat až o milionové částky, proto by se na pojištění odpovědnosti nemělo zapomínat.

Bez obav z lupičů

Období letních dovolených je bohužel rovněž obdobím zvýšené aktivity bytových zlodějů. Abyste mohli na dovolenou odjet v klidu a nestresovali se obavami o svůj majetek, připravila pojišťovna Kooperativa možnost pojistit si po dobu dovolené vaši domácnost. Krátkodobé pojištění domácnosti si sjednáte společně s cestovním pojištěním na jedné smlouvě. Pojistnou částku si můžete zvolit od 200 do 500 tisíc Kč, maximální doba pojištění je 30 dní. Na deset dní svůj byt pojistíte již od 180 Kč. Pojištění obsahuje riziko krádeže, vandalismu, požáru nebo vytopení sousedy.

Asistence pomůže

Nejčastějšími destinacemi, kde Češi tráví dovolenou, je Chorvatsko, Itálie, Rakousko a Slovensko. Do těchto zemí často jezdí vlastním vozem. Právě pro tyto případy Kooperativa od letošní sezony nabízí lepší zabezpečení pro případ nehody.

Pokud si k cestovnímu pojištění sjednáte úrazové pojištění, získáte v základní ceně dvojnásobek pojistného plnění, pokud k úrazu dojde při dopravní nehodě.

K vozidlu se vám mohou hodit i speciální krátkodobé asistenční služby Holiday. Nejde o klasické havarijní pojištění, ale o asistenční službu, která vám v případě nehody nebo poruchy zajistí potřebnou pomoc, tedy opravu, odtah nebo zapůjčení náhradního vozidla.

Naprosto výjimečné jsou služby náhradního řidiče pro cestu zpět do České republiky, pokud by se řidič posádky zranil a nemohl pokračovat v jízdě. Asistenční služby Holiday si můžete sjednat již za 280 Kč na deset dní.

JANA KONVALINOVÁ
Autorka je vedoucí odboru cestovního pojištění v Kooperativě.