Aegon pojišťovna patří do mezinárodní finanční skupiny Aegon. Na českém trhu zahájila pojišťovna činnost v dubnu 2005. Specializuje se především na prodej investičního životního pojištění, které v roce 2005 tvořilo 96 procent celkového objemu obchodu.

Pojišťovna VZP působí na českém trhu od května 2004. Její činnost je zaměřena zejména na pojištění léčebných výloh do zahraničí, cestovní pojištění, a zdravotní pojištění cizinců. Jejím jediným akcionářem společnosti je Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.

Shromáždění členů ČAP podpořilo hlavní úkoly asociace, které jsou zaměřeny vedle legislativy zejména na aktivity v problematice boje s pojistným podvodem, vzdělávání a větší informovanost spotřebitelů o pojistných produktech.

Česká asociace pojišťoven je zájmovým sdružením 27 komerčních pojišťoven, jejichž podíl na celkovém předepsaném pojistném v ČR je téměř 99 procent. Posláním asociace je zastupovat, hájit a prosazovat zájmy pojišťoven i jejich klientů ve vztahu k orgánům státní správy, dalším právním subjektům i ve vztahu k zahraničí.