Oznámila to majitelka Jaroslava Skrbková. Prostřednictvím realitní kanceláře nabízí mediálně a turisticky populární stavbu za 25 milionů korun.

Říká, že pět milionů korun už slevila

„Pod tuhle cenu jít nechci. Už tak jsme slevili 5 milionů korun. Podle posudku, který nechal zpracovat od nezávislé agentury architekt Martin Rajniš, bychom mohli chtít 30 milionů korun,“ informovala majitelka. Zájemců o poštovnu na nejvyšším místě republiky je podle ní několik. „S dvěma vážnějšími potenciálními kupci už zástupci realitky jednají.

Touha po klidu a pohodě

Strašně bych si přála, aby se vše stihlo ještě do konce roku, ale nevím, jestli to je reálné,“ dodala Jaroslava Skrbková. Jako důvod rozhodnutí uvedla svůj zdravotní stav, únavu a potřebu klidu. „Ta poštovna mě stála pár let života. Jsem v penzi a chci si ještě trochu užívat pohody. Končím s veškerým podnikáním. Penzion a jednu trafiku nechám synovi, ale jinak všechno zavírám. Mám podnikání plné zuby,“ nechala se slyšet 63letá podnikatelka z Pece pod Sněžkou.

V letošním roce prodala i starou poštovnu, kterou musela z vrcholu Sněžky nechat odstranit na základě dohod se Správou Krkonošského národního parku. Starý domeček byl však přestěhován.

Nový majitel musí respektovat přísné podmínky

Nejstarší česká poštovna, která stála na Sněžce 150 let, našla umístění na Monínci, ve středních Čechách, kde ji letos v srpnu otevřel nový majitel Tomáš Trnka. „Moc se mi líbí, jak to tam vyřešili, domeček má další uplatnění a nemuselo mě tudíž tolik bolet, že musel z Krkonoš zmizet. Přála bych si, aby i novou poštovnu budoucí majitel provozoval s účelem, jaký tento objekt dostal do vínku,“ vyjádřila přání Jaroslava Skrbková. Podle Krkonošského národního parku bude muset i nový majitel respektovat přísné podmínky ochrany přírody, které byly dané při povolení stavby. Aktivity nad rámec současného schváleného provozu by správa netolerovala.