Majitelé účtů si touto cestou kontrolují nejčastěji zůstatky na kontě, zadávají příkazy k úhradě a sjednávají cestovní pojištění.

Možnost sjednat si cestovní pojištění přes mobil mají klienti ČSOB a Ery od podzimu loňského roku jako jediní na trhu a zájem o něj neustále roste. Jen v červnu jeho prostřednictvím uzavřeli cestovní pojištění za 150 tisíc korun. „Do konce září poskytujeme na tento produkt speciální bonus. Pokud si lidé sjednají a zaplatí cestovní pojištění prostřednictvím smartbankingu, získají slevu ve výši třiceti procent," říká k tomu ředitel Klientské komunikace Ery Jan Doubek.

K dalším funkcím patří například přehled platebních karet, možnost zadat splátku kreditní karty nebo dobití kreditu na mobilním telefonu. Lidé na aplikaci nejvíce oceňují její jednoduchost a použitelnost prakticky kdykoli a kdekoli.

Díky tomu je ideální pro aktivní lidi, kteří potřebují mít finance neustále pod dohledem. Kvalitu služby potvrzuje i prvenství v anketě Mobilní aplikace roku 2012 a také vítězství v soutěži Microsoft Awards 2013, konkrétně v kategorii Moderní aplikace pro Windows 8 a Windows Phone 8.

ČSOB a Era smartbanking je zdarma ke stažení v obchodě s aplikacemi v daném zařízení. Přihlašování a používání aplikace je ještě jednodušší než u internetového bankovnictví.

K aktivaci stačí zadat identifikační číslo, PIN a kód zaslaný pomocí krátké textové zprávy.

Rostoucí obliba

Není tedy potřeba osobně kontaktovat banku ani přepisovat identifikační číslo telefonu zájemce zvládne vše během pár minut. K dalšímu přihlášení stačí samotný PIN, což je velice rychlé a pohodlné, ale přesto zcela bezpečné.

Bezpečnost služby totiž zajišťuje bezpečnostní klíč zabudovaný přímo v aplikaci, využívající jedinečných údajů každého zařízení chytrého telefonu či tabletu.

Aplikace je dostupná pro systémy iOS (iPhone, iPad), Android a od poloviny loňského roku také pro Windows Phone.

Nově také pro zařízení se systémem Windows 8. Unikátní je optimalizace pro pohodlné ovládání na dotykových obrazovkách tabletů a počítačů.

PETR KOUTNÝ