Prima v dubnu oznámila, že kanál spustí do 12 měsíců. Kontinuální zpravodajství v českém jazyce bude nabízet na základě partnerství s firmou CNN International Commercial. Obsah bude vytvářet oddělení zpravodajství skupiny Prima. Ta již kvůli němu začala nabírat nové zaměstnance. CNN Prima News se stane devátou stanicí v portfoliu skupiny Prima.

Nakupování v obchodním domě Kotva na náměstí Republiky v Praze.
Spotřebitelské ceny rostou. Za oděvy zaplatí Češi víc než průměrný Evropan

CNN Prima News je národní zpravodajskou stanicí, které CNN poskytuje licenci na svoji značku, a zařadí se tak vedle ostatních stanic, kterými jsou například CNN Indonésie, CNN Filipíny, CNN News-18, CNN Turecko, CNNMoney Švýcarsko a CNN Řecko. Prima již dříve uvedla, že CNN Prima News bude sídlit v nové zpravodajské centrále v Praze.

První česká komerční stanice

Prima byla založena v roce 1993 jako první česká komerční televizní stanice. Společnost provozuje vysílání osmi televizních kanálů a šesti rozhlasových stanic. Kanály Primy v celodenním vysílání dosahují podílu zhruba 23 procent. Skupina má také portfolio webů a tištěných magazínů a patří mezí české lídry na poli HbbTV.

Ilustrační fotografie.
Ztratili jste při řízení bod? Své přestupky si najdete na Portálu občana