Kalanick nicméně i nadále zůstane ve vedení společnosti, oznámil deník The Times. "Mám rád Uber víc než cokoliv jiného na světě a v tomto obtížném okamžiku v mém osobním životě jsem přijal žádost investorů o mé odstoupení, aby se Uber mohl soustředit na práci nikoliv na vnitřní boje," uvedl Kalanick. Tím vyvrcholila krize, která se táhla několik měsíců a během níž odešlo několik klíčových manažerů.

Uber. Ilustrační foto.
Kauza Uber: zákaz v Brně platí dál, soud zrušil jiné předběžné opatření

Ředitel, který v roce 2009 Uber založil a vybudoval z něj miliardovou společnost, si nyní vzal dovolenou na neurčitou dobu. Jako oficiální důvod uvedl tragickou smrt své matky. Zároveň se prý chystá platformu zdokonalit a přijít s Uberem 2.0.

Představenstvo Uberu následně ve svém prohlášení uvedlo: „Pro Travise byl Uber vždy na prvním místě. Toto je odvážné rozhodnutí a znamení jeho oddanosti a lásky ke společnosti."

Taxi. Ilustrační foto.
Cech taxikářů bojuje proti kolegům, kteří nedodržují městskou vyhlášku

Firma přijala doporučení, jež vyplynula z interního auditu, který prováděl právník a bývalý ministr spravedlnosti Eric Holder. Právě on totiž doporučil snížit Kalanickův vliv ve firmě a mít pod přísnější kontrolou finance. Uber si Holdera najal v únoru poté, co inženýrka firmy Susan Fowlerová obvinila své kolegy ze sexuálního obtěžování. Od té doby probíhá krize, která vyvrcholila odchodem mnoha klíčových lidí.

Společnost bude muset také řešit žalobu od mateřské společnosti Google, Alphabet, která firmu zažalovala za krádež obchodního tajemství týkajícího se samořídících automobilů.

Uber. Ilustrační foto.
Taxislužba Uber? Velmi mě zklamala, stěžuje si řidička