Dopolední spoj Intercity 1006 z Havířova do Prahy bude odjíždět za Zábřeha na Moravě do Prahy v 10.21 hodin. Do hlavního města dorazí minutu po půl jedné odpoledne.

V opačném směru pak bude nový spoj Intercity 1013 odjíždět z Prahy hlavního nádraží v 15.27 hodin a do Zábřeha přijede tři minuty po půl šesté odpoledne.

Jízdenky na oba nové spoje jsou už nyní v prodeji, a to na internetových stránkách www.regiojet.cz nebo na prodejních místech RegioJet na nádražích, případně v prodejních místech společnosti Student Agency.

„Nový pár spojů bude provozován další soupravou. Celkem tak bude mít RegioJet v provozu tři soupravy, které obstarají jízdu osmi spojů. Ve všech vlacích zákazníci dostanou standardní servis RegioJet včetně nápojů a denního tisku zdarma či připojení na internet,“ řekl Aleš Ondrůj, mluvčí společnosti Student Agency, která vlaky RegioJet provozuje.

První soukromé vlaky na páteřní trase mezi Prahou, Olomoucí a Ostravou za sebou mají první měsíc provozu. Od 26. září přepravily už více než třicet tisíc cestujících.