„Chceme lidem nabízet tradiční ruské dobroty, které znají ještě z dob komunismu a pro které si mnozí z nich jezdili do prodejny ve Stráži nad Nisou. Nabízíme jim to nejlepší nejen z Ruska,” podotýká Matoušková.

K dostání tam mají i takové zvláštnosti, mezi které patří nealkoholický ruský nápoj kvas, ideální na zlepšení trávení, pořídíte tam březovou šťávu nebo originální ruský kaviár, gruzínský koňak, vodky nebo výborná moldavská vína.

Kromě typických ruských pochutin totiž v krámě na Husově ulici nabízejí zákazníkům i polské delikatesy. Například tradiční polské salámy, které jsou známé tím, že jsou téměř stoprocentně z masa. V regále objevíte také smalec, což je polské sádlo se škvarky a rovněž z Polska dovezené máslo Oselka.

„Oblíbil jsem si ruský obchůdek ve městě, kam si pravidelně chodíme se ženou kupovat různé druhy mražených pelmení a skvělé mořské ryby a plody. Teď otevřeli druhou prodejnu blíž mému bydlišti, tak jsem moc rád,” říká pravidelný zákazník Rusmarketu Karel Holoninský.

V obchodě přivítají zákazníky každý den. A ten, kdo nebude mít chuť na něco k snědku, může si koupit i něco jiného. Kromě ruských dárkových balíčků se sladkostmi a hračkami pro děti tam seženete třeba i nezapomenutelné bábušky.