Čeští uživatelé vynaložili po napadení virem v průměru téměř šest tisíc korun (237 dolarů). Kromě toho, že oběti museli zaplatit kyberzločincům výkupné, investovali navíc do obnovy zařízení či dat, do softwaru eliminujícího následky infekce a někteří museli zakoupit náhradní zařízení.

Téměř pětina respondentů se domnívá, že se jejich zařízení infikovalo po návštěvě podezřelých webových stránek a šest procent uvedlo jako zdroj nákazy cizí USB disk. Téměř desetina uživatelů uvedla jako zdroj infekce otevření e-mailové přílohy. Dle celosvětových statistik se se škodlivým programem za posledních 12 měsíců setkali především uživatelé systému Windows. Napadení uvedlo 83 procent z nich. U Androidu to bylo 13 procent a u Mac OS od Apple šest procent.

Mezi nejnebezpečnější následky infekce patřily změny v nastavení prohlížeče nebo operačního systému bez vědomí uživatele, ztráta nebo krádež osobních dat, neoprávněné publikování nebo „lajky" na sociálních sítích a nabourání se do webkamery. Kromě toho uživatelé zmínili i napadení ransomwarem, kdy museli kyberzločincům zaplatit za odblokování zařízení nebo dešifrování osobních souborů.