Představenstvo společnosti dnes doznalo také dalších změn. Předsedou je nově Pavel Šaroch, členem vedle Zieglera a Chvátala i Martin Bláha z mateřské skupiny KKCG.

Chvátal se do Česka vrací po desetiletém působení v zahraničí, dosud působil jako generální ředitel T-Mobile Austria. Sazku chce připravit „na další expanzi", uvedl.

Ziegler, který se výrazně podílel na stabilizaci a restrukturalizaci zkrachovalé Sazky, jejíž loterijní byznys KKCG předloni převzala spolu s investiční skupinou PPF, bude v představenstvu nově zodpovědný za speciální projekty, za komunikaci se sportovním a kulturním prostředím a se státním dozorem.

Jediný vlastník Sazky

Personální změny následují poté, co se skupina KKCG miliardáře Karla Komárka v polovině loňského prosince stala jediným vlastníkem Sazky sázkové kanceláře. Polovinu firmy tehdy převzala od PPF. Hodnotu transakce žádná ze stran neuvedla, v médiích se objevily informace o částce od 3,5 do 5,6 miliardy korun.

Loterijní společnost nyní připravuje modernizaci nynějších her i nové produkty, uvedl Plovajko. Zároveň plánuje rozvíjet další využití své distribuční sítě s více než 6500 terminály. „Za tuto část aktivit bude nově zodpovědný člen představenstva Martin Bláha, který před příchodem do skupiny KKCG působil na top manažerských pozicích a mimo jiné stál u úspěchu vstupu Raiffeisen Bank na český trh," dodal mluvčí KKCG.

Sazka se předloni dostala do insolvence a následně do konkurzu kvůli vysokým dluhům. Její loterijní byznys pak v listopadu 2011 získaly skupiny PPF a KKCG za 3,8 miliardy korun.