Společnost Siemens přijme v příštích dvou letech 300 nových pracovníků do rozšířeného centra sdílených služeb v Praze a Ostravě. Centrum v současnosti zaměstnává okolo 800 lidí. Firma to v pondělí oznámila v tiskové zprávě.

Centrum sdílených služeb vzniklo v roce 2007 a v současnosti zajišťuje personální a účetní agendu, administrativu a logistiku pro jednotlivé evropské pobočky společnosti. V budoucnu má tyto služby zajišťovat i mimo Evropu. V ČR je jedno ze šesti center, která zpracovávají vnitřní administrativu celého koncernu.

"Důvodem pro soustředění těchto činností v ČR je několik. Země je plně zapojena do evropských politických a hospodářských struktur, zdejší ekonomické prostředí je stabilní a místní infrastruktura vysoce rozvinutá. Místní pracovní trh nabízí dostatečné množství zkušených a jazykově vybavených zaměstnanců," uvedl ředitel divize sdílených služeb Siemens v ČR Stefan Waitzinger.

Na půl milionu objednávek

V minulém obchodním roce centrum provedlo deset milionů plateb, zpracovalo přes sedm milionů zákaznických účtů, vyúčtovalo téměř jeden milion služebních cest a přijalo 500.000 objednávek.

Skupina Siemens Česká republika zaměstnává přes 10.000 lidí a v minulém obchodním roce vykázala obrat 30 miliard korun.