"Nový vůz byl plně vyvinut v České republice, ale existuje hrozba, že by jeho výrobu mohla získat jiná lokalita, například nevytížené Španělsko," uvedl dnes týdeník. Mluvčí automobilky Jozef Baláž dnes řekl, že konečné rozhodnutí o umístění výroby nového SUV zatím nepadlo.

Podle neoficiálních informací by se koncept velkého SUV mohl objevit už příští rok na jaře na ženevském autosalonu. Spekuluje se, že vůz s pěti nebo sedmi sedadly by se mohl jmenovat Snowman.

Outdoorová verze Yetiho

Závod v Kvasinách by měl v tomto týdnu začít vyrábět modernizovaný model Škody Yeti ve dvou variantách. Do prodeje by se městská i outdoorová verze Yetiho měla dostat začátkem příštího roku. Kvasinský závod s asi 4500 zaměstnanci už v květnu zavedl výrobu modernizované limuzíny Superb.

Třetím modelem vyráběným v Kvasinách je Roomster, po kterém v poslední době stoupla poptávka. Závod na to reagoval přechodem z jednosměnného na dvousměnný provoz.

Provozní zisk Škody Auto vzrostl v letošním třetím čtvrtletí meziročně o 8,8 procenta na 128 milionů eur (3,3 miliardy Kč). Za prvních devět měsíců letošního roku ale provozní výsledek klesl o víc než třetinu na 371 milionů eur.

Loni Škoda vykázala obrat 262,6 miliardy korun. Na celkovém exportu České republiky se automobilka podílí 7,3 procenta.