"Intenzivně s nimi diskutujeme. Doufám, že Slovensko neobejdou," řekl Malatinský, podle kterého Amazon požaduje co nejrychlejší výstavbu od momentu rozhodnutí o investici.

Slovensko podle listu nabídlo firmě lokalitu na středním Slovensku, Amazon prý ovšem chce logistické centrum postavit blíže k Rakousku a Česku. Se zástupci investora se setkal i primátor Bratislavy, podle jeho mluvčího sklad Amazonu ve slovenské metropoli pravděpodobně ale nevyroste.

Americká firma původně chtěla postavit logistické centrum zhruba za 2,7 miliardy korun v Brně, investice měla přinést více než 1500 pracovních míst. Tamní městské zastupitelstvo ale projekt třikrát zamítlo. Kvůli těmto průtahům Amazon od brněnského projektu odstoupil a oznámil, že zvažuje jinou alternativu ve střední Evropě. Minulý měsíc brněnští zastupitelé schválili aktualizaci územního plánu v průmyslové zóně Černovická terasa, čímž stavbu logistického centra umožnili.

O investici Amazonu se na Slovensku spekulovalo už na jaře, kdy se zkomplikovaly jeho plány postavit sklad v Brně. Podle personální agentury McRoy by ale Amazon měl v Bratislavě a okolí, kde je nízká nezaměstnanost, potíže s hledáním pracovníků. Agentura jako vhodnou lokalitu pro Amazon označila západoslovenské město Senica blízko hranic s ČR. Samospráva se k této možnosti postavila spíše skepticky. "Senica má prostory k tomu, aby dokázala vyhovět kterémukoliv investorovi. Myslíme si ovšem, že Amazon skončí v Brně," uvedl primátor města Ľubomír Parízek.