"Zatímco závodní stravování nabízejí větší či velké podniky a spíše v průmyslu, stravenkový paušál začaly využívat nejčastěji mikro a malé firmy podnikající ve službách zákaznicky orientovaných na jiné podniky,“ upřesnil výsledky průzkumu prezident komory Vladimír Dlouhý.

Zároveň připomněl, že po změně stravenkového systému před dvěma lety volalo 93 procent firem. Firmám poskytujícím stravenky vadila hlavně administrativa s nimi spojená, příjemcům stravenek především výše provize nebo doba čekání na jejich proplacení u stravenkových společností. Stravenkový paušál tak vedle existujících možností podpory stravování zaměstnanců volí spíše ty podniky, které z různých důvodů nemohly zaměstnancům poskytovat papírové stravenky nebo závodní jídelnu, dodal.

Ze šetření také vyplynulo, že se nenaplnily ani černé scénáře, podle nichž měl stravenkový paušál zcela vytlačit stravenky.

Zhruba čtvrtina účastníků ankety poskytuje svým zaměstnancům stravenky. Jejich rozšíření roste s velikostí firmy a častěji jsou poskytovány firmami působícími ve službách. "Z dat od firem je ale patrné, že obecně dochází k odklonu od poskytování stravenek ve firmách ve prospěch stravenkového paušálu. To bezpochyby souvisí s výhodami pro zaměstnance i zaměstnavatele, které má stravovací paušál oproti běžným stravenkám," uvedl šéf Asociace českého tradičního obchodu Pavel Březina.

Podnikatelské organizace dosavadní systém stravenek označily za nevýhodný hlavně pro restaurace a neorganizované obchodníky v malých obcích, kteří mají proti řetězcům horší vyjednávací pozici a musí platit za přijímání stravenek vyšší provize.

Obavy firem 

Hospodářská komora se také dotazovala těch firem, které paušál nezavedly, na jejich důvody, proč tak neučinily. Na 18 procent středně velkých firem a velkých zaměstnavatelů nad 250 zaměstnanců, kteří znají názor svých zaměstnanců na stravenkový paušál, tento benefit nezavedlo, protože jej odmítli odboráři nebo zaměstnanci. Třetina podniků z řad těch, které paušál nezavedly, má obavy, zda zaměstnanci peníze použijí na nákup jídla či potravin.

Desetina z těch podniků, které tento druh benefitu nezavedly, se však chystá stravenkový paušál zavést v následujících měsících. Další téměř desetina uvedla, že pro zavedení paušálu nemá dostatek informací, na základě kterých by se rozhodla.

Stravenkový paušál byl zavedený od roku 2021 jako součást tzv. daňového balíčku. Umožňuje zaměstnavatelům poskytovat zaměstnancům daňově zvýhodněný příspěvek na stravování v peněžní formě, který nepodléhá odvodům a daním.