„Výkonnost jednotlivých společností skupiny je na dobré úrovni – i nadále dochází k rozšiřování segmentu zdravotnictví a pokračují investice v oblasti nemovitostí, které se významně podílely na nárůstu dlouhodobých aktiv skupiny,“ oznámil SynBiol ve zprávě.

Jediným akcionářem SynBiolu byl do předloňského února současný premiér Andrej Babiš. Kvůli zákonu o střetu zájmu ale následně vložil akcie SynBiolu spolu s akciemi holdingu Agrofert do svěřeneckých fondů.

Předseda vlády Andrej Babiš
Evropská komise prověřuje Babišův možný střet zájmů. Kvůli dotacím pro Agrofert

Do čistého zisku se v minulém roce přehoupla také samotná Imoba, jejíž ztráty předloni dosahovaly 192 milionů korun. Tržby přitom stagnovaly na 276 milionech korun. „Ve srovnání s předcházejícím rokem došlo k rozpuštění opravných položek, které jsou hlavním důvodem účetního zisku,“ uvedla společnost ve své výroční zprávě.

Imoba loni mimo jiné otevřela kavárnu Volumna Café v Praze a zřídila cateringovou divizi. Na konci loňského roku zahájila provoz hotelu a restaurace Paloma v Průhonicích u Prahy a pokračovala také s výstavbou rezidenčních vil Park Resort Průhonice.

Evropská komise začala v září prověřovat možný střet zájmů Babiše v souvislosti s dotacemi pro holding Agrofert. Podnět k EK dala v září organizace Transparency International ČR (TI), podle které je premiér v podezření, že přes svěřenecké fondy může Agrofert i nadále ovládat. Babiš již dříve označil obvinění TI za nesmysl.

Zahájení stavby dálnice D11 z Hradce Králové směrem na Smiřice.
Dálnice D11 se probouzí k životu. Předseda Dětí Země hledá smírčí kříž