Jednání završili zástupci obou firem podpisem kupní smlouvy 30. dubna. O transakci začaly obě strany vyjednávat na začátku března. Obchodní aktivity i značky Eurolines a isilines nyní oficiálně patří FlixBusu. FlixBus a Transdev oznámili dohodu v tiskové zprávě.

Součástí prodeje jsou všechny aktivity Eurolines na trzích ve Francii, Holandsku, Belgii, Španělsku a také v České republice, přičemž nabídka autobusových spojení se týká celkem 25 zemí. Ve vnitrostátní autobusové přepravě ve Francii operuje společnost pod značkou isilines.

Škoda Auto. Ilustrační foto.
Škodě klesl zisk. Největší zájem je o modely Karoq a Kodiaq

 
Autobusy pod značkou Eurolines budou ještě chvíli na silnicích vidět, postupně dojde ale k přejmenování pod FlixBus. Podobně se tak stalo loni po nákupu polského dopravce PolskiBus.

„Aktuálně vše bude fungovat tak jako doposud, tedy že značky Eurolines a isilines zatím budou vidět a k jakékoliv změně dojde pomalu. Cílem ale je nabídnout zákazníkům jednu komplexní síť,“ řekla mluvčí FlixBusu v Česku Martina Čmielová.

Autobusy nejsou zahrnuty v majetku 

Předmětem koupě jsou všechny aktivity obou značek tak, jak jsou, se stávající nabídkou, prodejními místy i zaměstnanci. „Eurolines a isilines, stejně jako FlixBus, spolupracují s regionálními dopravci, tedy přímo v majetku nejsou zahrnuty autobusy ani kontrakty s řidiči,“ dodala.

Na dosavadních trzích Eurolines budou na převzetí obchodních aktivit dohlížet příslušní regionální ředitelé FlixBusu. Skupina Transdev si ponechává své aktivity v oblasti B2B pronájmu autobusů ve Francii, která bude nově provozována pod značkou Transdev (dříve isilines).

„Spojením našich dopravních sítí vzniká namísto paralelní nabídky jedna silná síť. Integrace nabídky Eurolines posiluje naši evropskou síť spojů a doplňuje náš další rozvoj na klíčových evropských trzích,“ řekl zakladatel a šéf FlixBusu Joachim Engert.

Ilustrační foto.
Stanice Ticho. Blíží se výrazné omezení nádražního hlášení v Česku