Při vyloučení vlivu měnového kurzu se konsolidované tržby bez DPH v porovnání s předchozím rokem snížily od ledna do září o 4,5 procenta. Ve třetím čtvrtletí firmě tržby klesly o 1,3 procenta na 3,3 miliardy korun. Tržby v tuzemsku bez spotřební daně a DPH za třetí čtvrtletí letošního roku se v porovnání se stejným obdobím roku 2012 zvýšily o 0,2 procenta, za prvních devět měsíců tohoto roku poklesly o 6,3 procenta kvůli nižším prodejům a nižší míře zastoupení jednotlivých značek. „Náš domácí odbyt v České republice zůstal nadále pod tlakem z důvodu nižšího celkového objemu trhu cigaret a pokračujícího přechodu spotřebitelů na cigarety v levném cenovém segmentu a také na jemně řezaný tabák pro ruční výrobu cigaret s nižším daňovým zatížením. To vše je ještě umocněno nárůstem nelegálního trhu," uvedl generální ředitel Philip Morris pro ČR András Tövisi.

Objem domácího odbytu společnosti Philip Morris ČR se za třetí čtvrtletí roku 2013 v porovnání se stejným obdobím roku 2012 snížil o tři procenta na prodaných 2,2 miliardy kusů cigaret. Tržní podíl v ČR klesl o 1,7 procentního bodu. „Náš tržní podíl v České republice byl nepříznivě ovlivněn pokračujícím poklesem našich místních značek i značky Red & White, což bylo částečně kompenzováno vyšším podílem značek L&M, Philip Morris a Chesterfield. Růst L&M a Chesterfield byl podpořen úspěšným uvedením nových variant L&M Forward a Chesterfield C-Press," dodal Tövisi.

Na Slovensku se ve třetím čtvrtletí roku 2013 zvýšily čisté tržby firmy v porovnání se stejným obdobím roku 2012 o 23,5 p­rocenta, v prvních devíti měsících letošního roku vzrostly čisté tržby o 11,9 procenta hlavně díky příznivému vývoji cen.

Philip Morris ČR je největším výrobcem tabákových výrobků v Česku, kde zaměstnává přibližně 1100 lidí. Provozuje jedinou továrnu na výrobu cigaret v tuzemsku. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.