Jednotka bude patřit mezi nejmodernější zařízení svého druhu v Evropě. Spuštěná má být v polovině roku 2018. „Pomůže Unipetrolu stát se ještě více konkurenceschopným, posune ho mezi evropskou špičku v oblasti kvality produkce plastů a umožní společnosti oslovit další průmyslové sektory," řekl Marek Świtajewski, předseda představenstva a generální ředitel Unipetrolu.

Nová polyetylénová jednotka má podle firmy do budoucna pomoci zvýšit využití etylénové jednotky a přispět k větší provázanosti petrochemické a rafinérské výroby skupiny Unipetrol. Během některých etap její výstavby bude na místě působit až 800 pracovníků. Potřeba bude 4 tisíce tun oceli, spotřebováno asi 22 tisíc metrů krychlových betonu a využito 750 kilometrů přístrojových a elektrických kabelů.

Premiér Bohuslav Sobotka označil investici za velmi významnou. „Je to dobrá zpráva. Unipetrol je významný zaměstnavatel a já jsem rád, že myslí na budoucnost a konkurenceschopnost," nechal se slyšet Sobotka. Ministr Jan Mládek k tomu dodal: „Pevně doufám, že je to jen první vlaštovka a že těch modernizací bude více."