"Dle dosavadního šetření by mělo být poškozených 26 osob, dosud se jich na Policii ČR přihlásilo 12. Další poškození jsou postupně policisty kontaktováni," uvedla mluvčí policie v Českém Krumlově Lenka Kozoňová. Podle ní je počet poškozených již zřejmě konečný. Web Krachycestovek.cz před dvěma týdny uvedl, že portálu Travelsun.cz zřejmě naletěla téměř tisícovka lidí, kteří zaplatili více než šest milionů korun.

Stránky Travelsun.cz, které nabízely zájezdy zlevněné až o 70 procent, jsou od 8. srpna nefunkční. Provozovatelem slevového portálu Travelsun.cz byla tuzemská firma Am Basten Ankauf, která byla zapsána do obchodního rejstříku letošního 5. června. Základní jmění společnosti je jedna koruna.

"Po provedení rezervace na webových stránkách obdrží klient ihned výzvu k platbě, aniž by měl uzavřenou smlouvu o zájezdu. Po přijetí platby společnost opět informuje, že cestovní smlouvu a vouchery obdrží klienti nejdéle tři dny před odjezdem," napsal před časem Asociaci českých cestovních kanceláří a agentur jeden z klientů portálu.

Policie minulý týden zablokovala účet portálu Travelsun a určitou část přijatých finančních prostředků od poškozených zákazníků zajistila. Majitel a jednatel firmy, která portál provozovala, Martin Otáhal deníku E15 řekl, že za nic nemůže, protože společnost založil pro neznámého muže a než u jeho dveří zazvonila policie, vůbec nic o fungování portálu nevěděl. Podle deníku se 37letý podnikatel ze Šluknova zakládáním firem zřejmě živí. V obchodním rejstříku figuruje v desítkách společností.