Další obrovská průmyslová hala zabere část pozemků v Mladé Boleslavi.

Nová výrobní hala o rozloze 22 tisíc metrů čtverečních vyroste v Mladé Boleslavi. Od července má dodávat kokpity osobních automobilů, včetně nové kompaktní limuzíny, nedalekému závodu Škoda Auto pro následnou montáž. Výrobce, mladoboleslavská firma SAS Autosystemtechnik, má nájemní smlouvu na sedm a půl roku, informovali zástupci developerské firmy Goodman.

„V nové lokalitě Plazy budeme montovat kokpity pro vybíhající model Škoda Octavia, takzvaný model A5, na nový model kompaktní limuzíny a novou octavii,“ řekl ředitel SAS Autosystemtechnik Roman Kapias.

Kokpit pro kompaktní limuzínu bude podle něj shodný i pro nový Seat Toledo, který se bude vyrábět v Mladé Boleslavi. Toledo španělské automobilky má být sesterským modelem k připravovanému vozu Škoda.

Firma rozšíří počet zaměstnanců

Současný stav 390 zaměstnanců by se měl do roku 2014 zvýšit na 500. „V roce 2013 počítáme s přesunem montáže modelu Fabia do nové haly a čekáme zakázku na jejího následníka. Pokud se toto podaří naplnit, budeme mít 500 zaměstnanců,“ uvedl Kapias.

Automobilka Škoda plány výrobce SAS Autosystemtechnik ani jím uváděné modely nekomentovala. Mluvčí automobilky Škoda Jozef Baláž řekl, že vzhledem k rostoucím požadavkům na dodavatele v souvislosti s investicemi do posílení výrobní základny v ČR hraje vzdálenost dodavatele od výrobního závodu důležitou roli.

Celková výše investice dosáhne podle společnosti Goodman přibližně 440 milionů korun. Projekt se skládá z 19.645 metrů čtverečních skladových a zhruba 2500 metrů čtverečních kancelářských prostor. Stavbu developer podle plánu předá v červenci letošního roku.

Developerská společnost Goodman vlastní, staví a řídí logistické a komerční objekty v kontinentální Evropě, Velké Británii, v Asii a Tichomoří. V roce 2011 podepsala smlouvy na výstavbu prostor o celkové rozloze 160 tisíc metrů čtverečních.