Dřívější panský dvůr se za bývalého režimu změnil na státní statek, kde se chovala hospodářská zvířata. Po roce 1989 byl chov postupně utlumen, až zanikl zcela. „Stávající budovy se budou bourat. Na jedné budově jsou ještě solární panely. Až doslouží, zbourá se také a postaví se pátá hala pro výkrm," uvádí se v dokumentu. Součástí má být i administrativní budova se zázemím pro chovatele.

Předpoklad je, že se zde budou kuřata vykrmovat na průměrnou hmotnost dvou kil za 36 až 38 dní. Firma se již nyní věnuje chovu kuřat na farmách ve Velkém Dvoře, Vranovicích a Moravské Nové Vsi. Současná kapacita je 4200 tun, tímto se snaží kapacitu zvyšovat.

V posledních letech zakládají či zvětšují chovy drůbeže i jiné podniky na jižní Moravě na rozdíl například od rušení nevýnosného chovu prasat. Zemas Čejč například chystá rozšíření chovu nosnic na dvojnásobek, v Drysicích na Vyškovsku rozšiřuje chovy kuřat firma Lucidum Millenio, v Moravanech u Brna firma Mach drůbež. V Miroslavi na Znojemsku se rozšiřovala v nedávné minulosti firma Integra, která chová nosnice a kohouty.

Zakládání a rozšiřování chovů odpovídají i statistiky. Na konci loňského roku se na jižní Moravě chovalo podle dat Českého statistického úřadu 3,3 milionu kusů drůbeže, za dva roky se tak počet zvýšil o půl milionu.

Firma Sušárna Pohořelice se zabývá také výrobou krmiv a chovem ovcí. Loni její tržby činily 237 milionů korun a zisk 26 milionů korun.