Obyvatelé Znojemska stále víc a častěji jezdí do škol či za prací do Brna. Od září mimo jiné i v souvislosti se zavedením slev pro studenty a seniory zaznamenala společnost KORDIS zvýšený počet cestující v dané trase a vysoké vytížení autobusů.

„Proto jsme se i přes výrazný nedostatek řidičů rozhodli nalézt řešení, které by cestování mezi Znojmem a Brnem zjednodušilo a zlepšilo,“ sdělil ředitel společnosti KORDIS Jiří Horský.

Ilustrační foto.
Návrh rozpočtu Znojma: schodek 49 milionů korun

Ve špičkách pracovních dnů pojedou každých 30 minut a to ve směru Znojmo – Brno od 4:42 do 8:12 a pak v 9:12 a v opačném směru Brno – Znojmo odpoledne mezi 12:55 a 16:55 a pak ještě v 17:55 a 18:55.

Lepší dopravní obslužnost

Informaci sdílel na svém facebookovém účtu také starosta Znojma Jan Grois. "Jako krajský zastupitel mám radost, že se konečně lepší dopravní obslužnost," napsal starosta.

Cestující jsou za novinku rádi. „Navýšení počtu spojů Brno – Znojmo vítám. Teď ještě spoj ze Znojma na Znojmo-Hradiště, které je katastrofální,“ reagoval v diskusi k problému na sociální síti například Robert Knebl.

Nové hrnky pro znojemský advent
Advent ve Znojmě nabídne originální hrnky