Královopolské koupaliště musí lidé opustit nejpozději v devět hodin večer. „Otevírací dobu neplánujeme prodlužovat. Ze zkušeností víme, že večerní návštěvnost není natolik významná. Většinou lidé odcházejí domů po sedmé,“ řekl vedoucí koupaliště v Králově Poli Bruno Jelínek.

Ilustrační foto
Vedra budou do soboty už jen na jihu Moravy, riziko požárů trvá


Otevírací dobu neprotáhla ani sportoviště, která provozuje brněnský Starezsport. „Například na koupališti v Zábrdovicích nemáme dostatečné osvětlení kolem bazénu, noční koupání by tam nebylo bezpečné,“ uvedla mluvčí Starezsportu Michaela Radimská.

Otevírací doba koupališť
Dobrák:  9.30-22.00
Kraví hora: 9.00-22.00
Královo Pole: 9.00-21.00
Riviéra: 9.00-20.00, poslední vstup 19:30
Zábrdovice: 9.00-20.00
Aquapark Kohoutovice:
po-pá: 6.00-21.30
so-ne: 8.00-21.30, poslední vstup 20:45

Kvůli nedostatečnému osvětlení by bylo riskantní i večerní koupání na Riviéře. „Navíc má koupaliště oproti jiným provozům velkou vodní plochu, kterou je třeba po zavření areálu důkladně vyčistit. Čistit filtry je časově náročné a nelze to dělat za provozu. Z bazénu tedy musí návštěvníci odejít v osm hodin večer,“ vysvětlila mluvčí.

V noci si lidé nezaplavou ani v kohoutovickém aquaparku. „Venkovní střešní bazén má jenom malou kapacitu a jeho večerní provoz by se nevyplatil, jelikož by musel zůstat otevřený i vnitřní prostor aquaparku. Ke všemu se areál nachází v obydlené zóně Kohoutovic, musíme dodržovat noční klid,“ dodala Radimská.

Naopak prodloužené noční koupání až do desíti večer nabízí koupaliště Dobrák. „Lidé si to pochvalují, protože nemusí hned z práce vyrážet na koupaliště. V tropických dnech využívali večerní koupání ještě častěji,“ popsal správce koupaliště Tomáš Galatík.

Ilustrační foto.
O psí hotely na Vysočině je o prázdninách zájem, i ze strany cizinců

Výhody nočního plavání potvrzuje zapálená sportovkyně Ivana Jahnová. „Večer bývá na koupalištích větší klid. Rodiče s dětmi odešli domů a zbývá víc prostoru pro skutečné plavce, kteří se nechtějí jenom smočit,“ řekla žena.

Při výjimečných akcích, jako byla červencová Měsíční noc, mohli lidé na koupališti na Kraví hoře vytáhnout plavky i v brzkých ranních hodinách.

V srpnu je ale účastníci nočních programů musejí nechat doma. „Srpnová noc na Kraví hoře je zaměřená na pozorování hvězd, proto vypneme světla, která by návštěvníky rušila. Kvůli bezpečnosti tedy bazény zůstanou nepřístupné, koupat se bude jako běžně do desíti hodin,“ vysvětlil vedoucí koupaliště Roman Vojáček.

Jezdci Moto GP si na Brněnské přehradě vyzkoušeli jízdu na JetSurfu - Jakub Kornfeil.
Nemehlo Crutchlow, bezmozek Pasini. Jezdci MotoGP řádili na vodě


DOMINIKA VRBECKÁ