Některé firmy se každý rok předhánějí, která z nich přijde s lepším programem a vymyslí nápaditější místo pro konání vánočního večírku. Ten se odehrává v restauraci, baru a konferenční hale hotelu, ale třeba také v galerii, muzeu nebo dokonce v pivovaru. Už nestačí jen posezení kolem stromečku, večírky často mívají specifická témata: třeba hořící latinskoamerický ostrov uprostřed studené zimy. Loučení se starým rokem může začít společnou snídaní, vyráží se i za sportem zahrát si společně fotbal, ping-pong nebo třeba kolky.

Čas na pochvalu

Někde se vyhlašují roční výsledky, předávají se vtipné diplomy, anebo se spřádají plány na další rok. Firmy se předhánějí, která přijde s větším překvapením. Je to ideální čas na udělení odměny, bonusů nebo vyslovení veřejné pochvaly.

„Vánoční večírek toho hodně prozradí o firemní kultuře. Ať už jde o způsob oblékání, nabízené jídlo a nápoje. Také dárky určují charakter večírku. Jinak se zaměstnanci cítí na oficiálním setkání během čtyřchodového menu, když jsou navlečení do obleků a koktejlových šatů, a jinak u baru v ležérním oblečení anebo na akci pořádané pro celou rodinu," říká Paulína Jalakšová z personální a poradenské společnosti McRoy Czech.

Jak by se měli pracovníci na vánočním večírku chovat? Vždy je vhodné přihlédnout k firemní kultuře společnosti. Jedno pravidlo by si ovšem měl pamatovat každý: je dobré nepřehánět konzumaci alkoholu. Vždyť i po večírku bude hrdina takového výstupu s kolegy v denním kontaktu.

Chvíle pro bručouny

Sezona vánočních večírků začíná překvapivě brzy na konci listopadu. A v některých firmách končí až v lednu. Nejčastějším dnem konání je čtvrtek. Zažila se pak praxe, že v pátek je možné dorazit do práce o něco později.

„Vánoce jsou ideálním časem sbližování a budování dobrého kolektivu. Dobrou náladu mívá obvykle i ten největší firemní bručoun," tvrdí Paulína Jalakšová.

Zkušenosti ukazují, že na večírcích vznikají dlouhodobé mezilidské vztahy, které v dalším období pozitivně ovlivňují výkonnost celého kolektivu.