Asi by nebyl problém vědět, jak kampaň udělat. K dispozici jsou totiž i marketingoví specialisté, kteří by měli dostatek času i chuť něco vymyslet. Ale na propagaci skutečně nejsou peníze. Nanejvýš se do budoucna uvažuje o možnosti uspořádat předváděcí akci. V Praze. Na Pankráci. Před věznicí. Právě ona je totiž provozovatelem nového e-shopu. A internetový obchod, jehož cílem je uplatnit výrovky vězňů a zaměstnat tak více odsouzených, nese název Arestshop.cz. Nepřekvapí tudíž, že tím nejžádanějším výrobkem je produkt ze sekce suvenýrů – série těžítek s názvem Útěk. Velký zájem je ale i o doplňky ke krbům – a překvapivě přicházejí objednávky také na dražší ohniště. Dokonce už se hlásí i zákazníci ze zahraničí!

Inspirace v zahraničí

Původní inspirace se našla v americkém Texasu, kde výrobky vězňů nabízí obří kamenný obchod. „K vytvoření něčeho podobného ale nemáme podmínky,“ řekl Deníku Jiří Dolejší z pankrácké věznice. Našla se ale jiná příležitost – vytvořit internetový portál. Dílem odsouzených jsou pole Dolejšího nejen nabízené výrobky, ale vězni kompletně zajistili i výrobu webových stránek a jejich správu. Pochopitelně pod přísným dohledem a na počítačích odpojených od sítí, aby nová příležitost nelákala ke zneužití.

S tím, že by nabídli možnost prodávat na internetu výrobky odsouzených i jiným věznicím, nyní na Pankráci nepočítají. Byl by prý problém s logistikou. Ovšem – kdo ví, jak to bude do budoucna. Pokud se vězeňská forma dobře rozjede… Prozatím Arestshop nabízí vedle kovářských a zámečnických výrobků také služby dalšího provozu fungujícího za vysokými zdmi na Pankráci – vězeňské tiskárny a knihárny. Už se ale chystá novinka – série malovaných pohlednic. Opět s vězeňskou tématikou, pochopitelně.