Boeing 787-9 Dreamliner vzlétne v sobotu v 18:50 západoaustralského času, aby po 17 hodinách a 20 minutách letu v neděli v 5:10 ráno přistál na londýnském letišti Heathrow. To znovu opustí ve 13:30 místního času. Díky proudění větru bude zpáteční cesta trvat přibližně o půl hodiny kratší dobu, píše Daily Telegraph. 

Letoun, který jinak dokáže přepravit až 402 cestujících, byl upraven tak, aby při dlouhém letu poskytl dostatek pohodlí. „Naše letadlo je vybaveno systémem, který tlumí turbulence. Má rovněž větší okna a je mimořádně tiché,“ uvedl generální ředitel Qantasu Alan Joyce.

Letadlo sjelo v Turecku ze srázu a skoro skončilo v moři
Děsivé přistání v Turecku: Letadlo sjelo ze srázu a málem skončilo v Černém moři

Právě kvůli většímu pohodlí disponuje letadlo pouze 236 sedadly pro cestující, přičemž celá třetina z nich se nachází v luxusnějších třídách. Během letu se budou podávat pouze dvě jídla, pro cestující však budou připraveny samoobslužné bary.

Nová linka je druhým nejdelším letem, jenž v současnosti nabízí letecké společnosti. Prvenství přitom náleží Qatar Airways a lince Dauhá – Auckland, která trvá nejméně sedmnáct hodin a čtyřicet minut. Na první místo by se ale již brzy měly vrátit Singapure Airlines s devatenáctihodinovou linkou Singapur – New York.

Mezinárodní letiště v Atlantě
Nejrušnější letiště světa postihl výpadek proudu. Na místě uvázly tisíce lidí