„ČSOB výrazně investuje do inovačních projektů, aby byla schopna lépe naplnit očekávání klientů. Úspěch v tomto směru dokládá nejen nárůst počtu uživatelů mobilního bankovnictví, ale také vzrůstající počet mobilních transakcí,“ řekl John Hollows, generální ředitel ČSOB.

Generální ředitel společnosti UniCredit Bank pro ČR a Slovensko Jiří Kunert končí
UniCredit Bank bude mít nového šéfa. Jiří Kunert po třiceti letech končí

Oběm úvěrů společnosti vzrostl meziročně o tři procenta na 689 miliard korun, zatímco objem vkladů vzrostl o deset procent na 973 miliard. Jedenáctiprocentní nárůst zaznamenaly v letošním roce provozní náklady společnosti, které dosáhly 13,2 miliardy korun.

„V růstu provozních nákladů se odráží odhodlání ČSOB dále investovat do svých zaměstnanců. Jakožto přední hráč na poli inovací stojíme o motivované zaměstnance, kteří dokážou držet tempo s měnícím se bankovním prostředním. ČSOB se tak proměnila v technologickou společnost, která si zachovává osobní klientský přístup té nejvyšší kvality,“ říká Marcela Suchánková, členka představenstva ČSOB zodpovědná za lidské zdroje

Úspěšný rok 2017

Výsledky hospodaření v prvních třech čtvrtletích letošního roku již zveřejnily všechny velké banky. „České spořitelně stoupl čistý zisk meziročně o 140 milionů na 11,8 miliardy korun. Monetě se zvýšil o 7,8 procenta na 3,4 miliardy Kč, UniCredit Bank v ČR a na Slovensku o 23 procent na 6,9 miliardy a Raiffeisen o osm procent na 2,7 miliardy Kč. Komerční bance zisk klesl o 2,4 procenta na 11 miliard korun,“ píší České noviny.

Skupina ČSOB tak mezi konkurenčními bankami zaznamenala nejvyšší procentní pokles tržeb. „Důvodem jsou nižší ostatní provozní výnosy ovlivněné mimořádnými výnosy v loňském roce, vyšší provozní náklady a ztráty ze znehodnocení, zatímco čistý úrokový výnos a čistý výnos z poplatků a provizí meziročně vzrostly,“ vysvětluje firma v tiskové správě.

Pracovní schůzka - Ilustrační foto
Polovina pracovních schůzek je neproduktivní. Lidé jimi ztratí 13 dní ročně