První ostrá jízda se bude na trase mezi Havířovem a Prahou konat v pondělí 26. září. Už v pátek ale vyjede žlutý vlak s cestujícími, kteří se stanou svědky posledních příprav. Jízdenky už jsou v prodeji. Přesto, že půjde o tréninkovou jízdu, dostane se cestujícím plného komfortu a obsluhy.

„RegioJet se chce neustále učit a získávat zpětnou vazbu jak od cestujících tak ze samotného provozu. Proto náš personál trénuje a s prázdným vlakem budeme jezdit sem a tam a během následujících dní ladit přímo ve zkušebním provozu jednotlivé detaily,“ říká Radim Jančura, majitel skupiny Student Agency a dodává:

„V pátek 23. 9., tři dny před zahájením provozu, pojedeme tréninkovou jízdu i s cestujícími a nabídneme zájemcům, fanouškům, železničním nadšencům a potenciálním zákazníkům možnost vyzkoušet náš vlak – a to za 50 korun za jednosměrnou jízdenku odkudkoli kamkoli. Pozvali jsme také základní školy z Prahy, Pardubic a Ústí nad Orlicí a ty pojedou samozřejmě zadarmo.“

Tréninková jízda

Tréninkový vlak pojede z Prahy do Ostravy, Havířova a zpět v pátek 23. 9. – ráno z Prahy tam, v podvečer pak zpět. RegioJet dává do prodeje přibližně stovku míst za jednotnou cenu 50 Kč za jednosměrnou jízdenku mezi dvěma libovolnými stanicemi odkudkoli kamkoli.

Vlak pojede podle jízdního řádu spoje IC1003 s odjezdem z Prahy hlavního nádraží v 7.27 hodin a příjezdem například do Olomouce hl. n. v 10.01 a Ostravy Stodolní v 11.13 hodin.

Zpět se bude vlak vracet ve stejný den jako IC 1016 a z Ostravy Stodolní bude odjíždět v 16.44 hodin a z Olomouce hl. n. v 17.55 hodin. Příjezd do Prahy hl. n. je ve 20.31 hodin. Vlaky budou zastavovat i v ostatních zastávkách po trase. Jízdní řády těchto spojů je možné zjistit na internetových stránkách www.regiojet.cz.

Jízdenky na tyto mimořádné tréninkové spoje si cestující budou moci koupit přes internetové stránky, a to za jednotnou cenu 50 Kč za jednosměrnou jízdenku odkudkoli kamkoli. Cestu je možné využít například k výletu do Ostravy či Olomouce a zpět.

Jízdné vybrané od cestujících, kteří si zakoupí jízdenky za 50 Kč, věnuje RegioJet na charitativní účely.

Čtěte také: Jízdenky do žlutých souprav RegioJet jsou v prodeji