V anketě Deníku mezi 516 dětmi, kterým bylo v průměru osm let, získaly oba díly filmu v součtu suverénně nejvíc hlasů.

Zdroj: Deník Data / David Valenta a Aleš Vojíř

Druhou pozici obsadila vánoční klasika Tři oříšky pro Popelku. I kdyby se k jejím hlasům připočetly body pro černobílou Popelku v hlavní roli s Evou Hruškovou (obsadila pátou pozici), stále by výkon Andělů Páně nepřekonala. O třetí místo se v anketě Deníku dělí S čerty nejsou žerty a Mrazík.

Sportující děti. Ilustrační foto.
Šikovnější děti? Z bohatších rodin, kde je vedou ke sportu

V čem vidí úspěch Andělů Páně jejich režisér Jiří Strach?

„Oba filmy staví na laskavosti, humoru a člověčině. Nebe jsme ukázali jako veselou fungující rodinu. Celé jsme to zabalili do zasněžené ladovské prostoty, která nic nepředstírá a na nic si nehraje. Myslím, že právě děti jsou velmi vnímavé a dokážou rozpoznat dospěláckou přetvářku. Takže jim je hezky ve světě, kde nejsou falešné vztahy, ale kde vládne harmonie, něha a láska,“ říká Strach. „A že jsme vyhráli i nad lety prověřenou klasikou, to je další ze zázraků Anděla Páně.“

Ilustrační foto.
Knihu ano, bačkory ne. Nejlepší a nejhorší dárky dle osobností regionů

Není to tedy důvod ke třetímu filmu? „Trojka? Myslím, že ještě jednou bychom to dokázali. Naposled,“ připouští s úsměvem režisér.

Deník vánoční anketu mezi dětmi uspořádal v pozměněné verzi už podruhé. Když se před rokem ptal dětí na to, kdo by byl pro českou zemi nejlepší, zvítězil Krakonoš před Rumcajsem a princeznou Elsou, vládkyní Ledového království.

Krakonoš.
Děti rozhodly: Která pohádková bytost by měla vládnout české zemi?