Vedle dokumentární událostiVěra 68, kterou o Věře Čáslavské natočila Olga Sommerová, se o přízeň diváků utká i půvabný britský snímek Lov lososů v Jemenu.

Lov lososů v Jemenu

Jeho hrdinou je britský rybářský expert Fred, kterého osloví konzultantka mocného arabského šejka, zda by se nepokusil vybudovat v Jemenu řeku plnou čilých lososů. Fred jí z legrace předestře fiktivní projekt, s hrůzou ale zjistí, že pro šejka není nic nemožné. Je nucen odsunout svou výzkumnou práci a přemýšlet, jak přepravit deset tisíc lososů na poušť a přesvědčit je, aby tam plavali… Absurdnost situace vyhrotí britská vláda, která chápe projekt jako šanci odvést pozornost médií od konfliktů na Blízkém východě k vzorné britsko-arabské spolupráci.

Zdroj: Youtube

Avengers

Americká triková podívaná v 3DAvengerspřivádí na plátno sestavu všech možných známých komiksových hrdinů: Iron Mana, Hulka, Thora, Captaina Ameriku, Hawkeye i Černou vdovu. Právě tyto experty přes střelné zbraně, lety, skoky, obří sílu či kladivo povolává ředitel mírové agentury, když zjistí, že světová bezpečnost je ohrožena vetřelci z vesmíru. Příběh vychází z populární knižní série marvelovských komiksů Avengers, která byla poprvé vydána v roce 1963 a stala se kultovní záležitostí.

Zdroj: Youtube

Trainspotting

Totéž lze prakticky vztáhnout i naTrainspotting, filmový hit Dannyho Boylea, který svého času trhal rekordy v kinech. Teď se vrací v obnovené premiéře jako součást letošního Projektu 100.

Zdroj: Youtube

O heroinu s láskou

Britská černá komedie s podtitulem O heroinu s láskou vznikla podle kultovního románu Irvina Welshe a líčí nezakrytě morální i fyzický pád partičky narkomanů.

Tmář a jeho rod

Poslední novinkou je další dokumentární opus Karla VachkaTmář a jeho rodaneb Slzavé údolí pyramid. Vypráví o všem možném, co autora zajímá i trápí o demokracii počítačové sítě, nehorázných nákladech ministerstev, mimozemské i zemské civilizaci a jiné.