Pět premiér přichystali distributoři divákům v tomto týdnu. Prvním z nich je drama Do posledního dechu, inspirované reálnou událostí, kterou popsali v knižní předloze Casey Sherman a Michael J. Tougias. V únoru 1952 zasáhla pobřeží Nové Anglie masivní bouře, označovaná místními jako nor'easter a způsobila obrovské škody. Na moři zastihla také ropný tanker, z jehož posádky přežilo jen několik členů, kteří se pokusili zachránit na malém člunu. Australský filmař Craig Gillespie, podepsaný mj. pod seriálem Tara a její svět, se k této nejkurážnější plavbě v historii zdejší pobřežní stráže vrátil ve svém thrilleru.

Zdroj: Youtube

Pod další novinkou Druhá šance je podepsaná svérázná filmařka Susanne Bierová, jež se jako jediná žena prosadila v severském hnutí Dogma 95 (filmem Otevřená srdce). Teď přichází s thrillerem o svědomí a křehké spravedlnosti, jež někdy kráčí podivnými cestami. A v krajní situaci ji mohou navzdory zákonu vzít do vlastních rukou sami hrdinové. V případě detektiva je to dvojnásob riskantní počin.

Zdroj: Youtube

Také v americké komedii Tima Storyho Poldův švagr jsou hlavním postavami kriminalisté. Přesněji řečeno, jeden drsný a zkušený, druhý spíše užvaněný, navíc budoucí zeť prvního z nich. Což je celá zápletka. Podívaná je to tedy podstatně méně sofistikovaná než Bierové film.

Zdroj: Youtube

Ke slovu přijde i Padesát odstínů černé. Čekáte-li ale další růžovou limonádu s bičíky pana podnikatele na hýždích nezkušené studentky, nedočkáte se. Parodie Michaela Tiddese si totiž z hrdinů Padesáti odstínů šedé jen utahuje, respektive zkouší si představit, co by se stalo, kdyby byl Christian spíše Black než Grey, své jmění získal pochybným způsobem a v posteli by byl úplně k ničemu. A namísto důtek a rákosky jsou tu tenisová raketa, popřípadě bejčák jménem Nespoutaný Django. Scény z erotického snímku Sam Taylor-Johnsonové kopíruje režisér téměř doslovně a komik Marlon Wayans v hlavní mužské roli si je po boku Kali Hawkové vcelku vychutnal.

Zdroj: Youtube

Pro hrdiny animované série Alvin a Chipmunkové je typické, že kdykoli se pokouší o správnou věc, vždycky ji provedou tím nejhorším možným způsobem. A tak mají zkraje své další výpravy (s podtitulem Čiperná jízda) v patách dosti namíchlého palubního detektiva… Jednoduchý humor komedie kombinované animovanými postavičkami není pro každého, ale své diváky si nejspíš trio prohnaných veverek opět najde.

Zdroj: Youtube