Herec Jeremy Renner skončil první den roku 2023 a jen týden před svými dvaapadesátými narozeninami v nemocnici. Bližší informace o tom, jak konkrétně se zranil a jaký je jeho stav, nejsou známé. Hercův agent pouze potvrdil deníku The Hollywood Reporter, že jeho klient je v péči lékařů. „Potvrzuji, že Jeremy je v kritickém, ale stabilizovaném stavu. Zranění utrpěl, když odklízel sníh,“ uvedl. Dále dodal, že rodina je u něho a hollywoodské hvězdě se dostává vynikající péče.

Nehoda se nejspíš stala v Rennerově bydlišti v Mt. Rose Highway v okrese Washoe poblíž města Rena. Tato oblast se nachází na severu amerického státu Nevada, kde podle Reno Gazette Journal napadl čerstvý sníh na Nový rok. Zástupci tamního úřadu šerifa vyrazili k hercově domu v neděli ráno.

Moji hrdinové musí trpět, ale je to pro ně očistný proces, říká Ofir R. Graizer
Amerika je drsný film. Ale na jeho konci je světlo, říká režisér Ofir Graizer

„Po příjezdu kolegové koordinovali svou činnost s hasiči i zdravotníky, aby zajistili převoz pana Rennera vrtulníkem do místní nemocnice,“ sdělila pro The Hollywood Reporter pracovnice pro styk s veřejností úřadu šerifa okresu Washoe Kristin Viettiová. Dle dalších informací je Renner jediný, kdo se při blíže nepopsané nehodě zranil. Její okolnosti nyní vyšetřuje specializovaný tým policie.

Kriminálník, superhrdina i adept na Oscara

Od roku 2010, kdy získal nominaci na Oscara za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Smrt čeká všude, se Jeremy Renner stal v Hollywoodu žádanou osobností. Ve stejném roce si zahrál vedlejší roli kriminálníka ve snímku Město, za což si vysloužil další nominaci na Oscara.

Zdroj: Youtube

O rok později debutoval jako agent Clint Barton alias Hawkeye v superhrdinském filmu Thor. V následujících letech se pak ve stejné roli objevil ve snímcích Avengers, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Občanská válka či Avengers: Endgame. V roce 2021 dostal Hawkeye i vlastní stejnojmenný televizní seriál. Ve spolupráci se studiem Marvel pokračuje i nadále.

Zahrál si ale i v mnoha dalších slavných franšízách. Po boku Toma Cruise se objevil v Mission: Impossible - Ghost Protocol a Národ grázlů. Hlavní roli ztvárnil i ve filmu Bourneův odkaz, kde jej kritici označili za potenciálního nástupce Matta Damona, který se představil v roli špiona Jasona Bournea ve třech předchozích dílech.

Nyní hraje Jeremy Renner hlavní roli v seriálu Mayor of Kingstown, který má 15. ledna nabídnout druhou sezonu.