Nejčerstvějším "úlovkem" je cena za Nejlepší herecký výkon, kterou Alena Mihulová obdržela tento víkend na 13. ročníku Neisse Film Festivalu.

Na festivalu, který probíhá zároveň ve třech státech (Německu, Polsku a České republice) a který nabídl více než 120 filmů, zaujala Mihulová svým výkonem stejně jako letos například akademiky na Českém lvu či české filmové kritiky.

Alena Mihulová získala na Neisse Film Festivalu v Německu cenu za nejlepší herecký výkon."I když je to za Domácí péči už několikátá cena, má pro mě stejný význam, jako ty ostatní. Dokazuje totiž, že diváky z různých zemí náš příběh zajímá, že se jim to, co jsme natočili, líbí, a to je podstatné," řekla herečka, která má doma za tento film už také například ocenění z festivalu v americkém Palm Springs.

Snímek čeká ještě několik mezinárodních festivalů a akcí, režisér Slávek Horák se právě vrací z amerického turné v rámci Czech That Film, kde film předvedl dalším stovkám diváků napříč Spojenými státy, a tak nezbývá než doufat, že se i nadále bude Domácí péče líbit ve světě tak, jak se líbí dosud.

Výběr z ocenění Domácí péče

Nejlepší film - Phoenix, USA
Cena mladého publika - Valladolid, Španělsko
Cena kinodistributorů - Mannheim, Německo
Druhý nejlepší film - Bergamo, Itálie
Zvláštní uznání - Arras, Francie
Zvláštní uznání - Finále Plzeň
Nejlepší herečka - MFF Karlovy Vary
Nejlepší herečka - Palm Springs, USA
Nejlepší herečka - Český lev
Nejlepší herečka - Cena české filmové kritiky
Nejlepší herečka - Cena NASK
10 Directors to Watch - Slávek Horák - Variety (USA)

Čtěte také: Slávek Horák: Chtěl jsem, aby Domácí péče fungovala univerzálně