Návštěvnost intimního blogu této fiktivní autorky rychle stoupá, vzápětí je následován knihou, která stvrzuje nový fenomén. Jenže média najednou chtějí znát identitu autorky a těžit dál z úspěchu. Spásný nápad předhodit davu mladou dívku se však postupem času ukazuje jako nejhorší možné řešení, které mohlo jejího stvořitele potkat.

Novodobý Pygmalion

„V zásadě jde o okradený novodobý Pygmalion, kdy „antický sochař" nevytváří svoji milovanou osobu z kamene, ale tvoří ji uvnitř mediálního světa internetu a posléze i médií," říká spoluautor scénáře a režisér Martin Dolenský (jeho prvním režijním počinem uvedeným v kinech byla komedie Chyťte doktora následovaná snímkem Můj vysvlečenej deník).

Návrat Michala Suchánka

Do hlavních rolí obsadil Michala Suchánka, Martina Hofmanna, Terezu Voříškovou či Terezu Brodskou. „Michal Suchánek se vrací do dramatické tvorby a po dlouhé době hraje v cizím textu. Krok to byl odvážný především od něj," uvedl Dolenský. „Nejdřív jsme se scházeli jako normální lidi u kafe a pak až jsme se začali bavit o roli. Pravda je, že jsme společný jazyk hledat nemuseli. No a pak zjistíte, že s Terezou Brodskou jsou spolužáci, že Michalův humor a humor Martina Hofmanna se pozoruhodně doplňují. A začnete na tom stavět."

Cyklus Nevinné lži vychází z premisy, že každý občas neříká pravdu. Jak se na lež dívá sám režisér? „Lži ostatním můžou být nakonec pouze důsledkem zásadní lži, kterou spácháme na sobě, a případ Hvězdičky je přesně takový. Kdyby si hrdina nic klamně nenamlouval, nic by se taky nestalo," dodal.