Většina katalogu Aerovodu je dostupná v rámci předplatného, které lze pořídit za 150 korun měsíčně. Filmy lze také za poplatek několika desetikorun streamovat či stahovat jednotlivě. Katalogu novinek aktuálně vévodí oscarový Parazit, dvěma Českými lvy ocenění Staříci či islandský snímek Daleko od Reykjavíku. Nové filmy se nyní na Aerovodu objevují každý den – od včerejška mohou diváci sledovat francouzskou komedii Tenkrát podruhé a dnes přibyl do nabídky divácký hit Jiřího Havelky Vlastníci.

Lidem hraje ze svého obýváku houslista Pavel Šporcl. Další živý stream se bude konat ve středu 18. března ve 20 h.
Na koncerty lidé nesmí. Pavel Šporcl je proto vysílá z obýváku

„Těší nás, že díky Aerovodu nemusíme naše příznivce ochudit o kvalitní filmy ani v této nesnadné době,“ říká dramaturg videotéky Jakub Němeček z distribuční společ-nosti Aerofilms, která Aerovod provozuje. „Za poslední týden evidujeme několikanásobné množství přímých nákupů a stovky nových předplatitelů.“

K usnadnění výběru ideálního snímku je pro filmové fandy na Aerovodu připravena řada tematických kolekcí. Svá doporučení, na co se dívat, zde nabízí člen skupiny Tata Bojs Mardoša, novinářka Apolena Rychlíková nebo módní publicistka Veronika Ruppert.

Pro dobrou náladu

Pro rodiče a jejich ratolesti je přichystána kolekce Malé oči, cestovatele potěší snímky z kolekce Diáky. Milovníci výtvarného umění mohou nově zhlédnout šest částí úspěšného cyklu Umění v kině.

A filmové resty se nejlépe dohánějí u snímků Pedra Almodóvara, Akiho Kaurismäkiho či Woodyho Allena. Snad nejužitečnější je ale nyní kolekce Feel Good pro zvednutí nálady.

Vídeňská státní opera
Chybí vám cesty za vídeňskou kulturou? Nezoufejte, čeká na vás on-line