Skladba vznikala přímo pro film. Hrůza měl k dispozici scénář a s tvůrci horské komedie byl během jejího vzniku v kontaktu. „Michal pro nás napsal až nezvykle konkrétní text. Na první pohled je obyčejný, ale má v sobě potřebný nadhled a humor jemný a lehký jako čerstvý prašan. Člověk by až řekl, že celou zimu tráví na horách s běžkama na nohou," směje se Vojta Kotek, jehož celovečerní komedie bude mít v kinech premiéru přímo na Vánoce 24. prosince.

Samotný klip jako režisér natáčel Jakub Štáfek, jinak herec z populárního seriálu Ulice a také Kotkův kamarád. „Část filmu se odehrává v retrostylu sedmdesátých let a Videoklipem k Padesátce chceme právě na tyhle zábavné sekvence z filmu navázat. Proto teplákovky, červené trenýrky a bílá tílka," popisuje Štáfek. Pro klip neváhal Hrůzu a jeho kapelu honit kolem pingpongového stolu, po kladinách nebo skákat přes kozu a dělat kotouly.

Nejnovější píseň Michala Hrůzy mohou slyšet i návštěvníci zpěvákova turné, které v těchto dnech startuje. Kapela Hrůzy ji zařadila do koncertního repertoáru a bude ji naživo hrát.

Komedii Padesátka připravil režisér Vojta Kotek podle scénáře Petra Kolečka. Děj se točí kolem rázovitých lidí ze zasněžených hřebenů, jednoho běžkařského závodu a několika padesátek. Tvůrci slibují situační i konverzační humor, překvapivé zvraty i pověstný Cimrmanův vichr z hor. Půjde o poslední komedii letošního roku, a jak slibuje sám Vojta Kotek: Kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp. Ve filmu hrají Jakub Prachař, Ondřej Pavelka, Marek Taclík, Vilma Cibulková, Tereza Voříšková a představí se i Jiří Mádl a s Vojtou Kotkem.