„Třetí řada už není tolik o soupeření bratrů Jaroslava a Vladimíra. Všechno už mají více méně vyříkané, objeví se ale nečekaný společný nepřítel zvenku. Myslím, že k sobě nakonec budou mít nejblíž, jak kdy měli,“ říká Jiří Vyorálek, představitel nejstaršího ze tří bratrů Valentových Jaroslava.

Nový nepřítel

Oním nepřítelem je pančovaný alkohol, který se objevil na trhu Vladimír v podání Jána Koleníka se jím hned v úvodním dílu málem otrávil. Celkově se podle hercových slov proměnil. „Vladimír je usazený muž, spíš racionální, hodně podporuje bývalou ženu Magdalénu. Musí se postarat o syny a křehkou rodinnou pohodu chránit před podnikatelskými vlivy zvenku,“ sděluje Ján Koleník.

„Myslím, že to, jak k sobě Magdaléna s Vladimírem zase hledají cestu, je hezké,“ navazuje její představitelka Veronika Arichteva. I v nových dílech obléká krásné kostýmy dle dobové módy, které jsou dílem Michaely Horáčkové Hořejší.

„Jsem s nimi velmi spokojená, dobře se nosí. V první sérii jsme si nastavili, že Magdaléna bude emancipovaná žena, takže i v této sérii převážně obléká kalhotové kostýmy a šaty si vezme, jen když je k tomu nějaký speciální důvod.“

ze seriálu První republika
Valentovi čelí metanolové kauze, vznikají další osudy hrdinů První republiky

Irena (Katarína Šafaříková), jedna z Jaroslavových dcer, si zvyká na novou roli manželky, ale k Hansi von Lippimu (Stanislav Majer) je stále chladná. O lásce se u ní mluvit nedá.

První náznaky pevnějších vztahů zastaví návrat její někdejší lásky, poručíka Jana Andrleho, a podezření, že je její muž zapleten do zločinů proti její rodině. Právě Anderle v podání Vladimíra Polívky si spolu s Adamem Mišíkem, coby Kiliánem Tůmou, sáhli při natáčení fyzicky na dno museli se převtělit do rolí boxerů.

Příprava od boxerského šampióna

„Připravoval nás bývalý evropský šampión Rosťa Osička, který si v seriálu zahrál rozhodčího, takže nás korigoval i při natáčení. Bylo to docela náročné. Musel jsem trochu upravit životosprávu, aby bylo vůbec uvěřitelné, že se boxu mohu věnovat. A chci v něm pokračovat i dál,“ pravil Adam Mišík. Na boxerských zápasech zajímalo tvůrce vztahové napětí mezi tělovýchovnými spolky Sokolů a německých Turnerů. „Z technického pohledu šlo o nejnáročnější scény. Box je v seriálu prostředek, jak říct, že naši hrdinové nejsou žádné bačkory.

Nový seriál Tátové na tahu
Prima podzim: Tátové na tahu, Krejzovi či show 1 proti všem

Jsou to dobří kluci, kteří se nechají unést vášní. Motivace každého z nich je jiná, ale to zjistíte až v příběhu,“ uvádí režisér Biser A. Arichtev. Nelítostné souboje bude v ději střídat i tanec a zábava, k nimž lidé nejen v době krize vždycky rádi utíkají. „Pro natáčení jsme vybudovali krásný taneční podnik ve stylu art deco a angažovali tanečníky, kteří se věnují tehdy módní éře swingu. Myslím, že diváky čeká velká show,“ doplňuje.

V dalších rolích se dále objeví i Brigita Cmuntová jako druhá Jaroslavova dcera Eliška, Bořek Joura (její muž Vojta Toufar), Jan Vlasák (Alois Valenta), Tomáš Töpfer (Karel Škvor), Zdena Studenková (Božena Škvorová), Svatopluk Skopal (inspektor Mlčoch) či Petr Vondráček (Rudolf Toman).

Jana Palacha ztvárnil Viktor Zavadil.
Nový film Jan Palach. Přináší záhadu i otázku