V čele týmu stojí Ivana Chýlková coby Zuzana Radová policistka, která se své profesi věnuje mnoho let. A právě z toho důvodu si často osobuje právo řídit ostatní. Protože všude byla, vše zažila. Svou nadřazeností Zuzana irituje mladého kolegu Filipa (Ondřej Brzobohatý), který je s ní v podstatě v permanentním konfliktu.

Nicole Kidman, Shailene Woodley a Reese Witherspoon
Hvězdné Sedmilhářky se vrací na obrazovku. A mají problém

Její manžel, profesionální hasič Richard alias Richie (Martin Finger) se vážně zraní během výkonu služby a jejich synové se prakticky ve stejném okamžiku stanou účastníky dopravní nehody. Přes veškeré osobní problémy musí Zuzana zachovat chladnou hlavu a vyřešit nejen osobní, ale také pracovní komplikace.

„Moje role je psaná životem. Není to hlavní úloha, ale je podstatná pro fungování všeho. Linky i rodiny. Takové role se hrají velmi krásně, a i když jsou na první pohled nedůležité, jsou v životě stěžejní,“ uvádí Ivana Chýlková, vedle níž se v dalších rolích objeví Eva Leimbergerová, Roman Vojtek či Sandra Černodrinská.

Vypjaté situace i humor

Každý ze čtyř dílů minisérie (autorkami scénáře jsou Lenka Hornová, Lucie Konečná a Magdalena Turnovská) se zaobírá jedním příběhem, který vychází z pohnutého osudu toho kterého hrdiny. Jejich režie se ujal Jiří Chlumský ve spolupráci s Martinem Koppem.

Hasiči podílející se na bezprostředně na likvidaci požáru Černobylu
Úzkost, lidské příběhy a politická mizérie. Seriál Černobyl je dramatem roku

„S ohledem na dramatizaci jednotlivých případů je jasné, že se realita na dispečinku jakékoliv tísňové linky liší od fikce, kterou v rámci seriálu nabízíme. Díky dějovým zkratkám v rámci příběhu ale věříme, že projekt bude zajímavější pro diváka, který jistě pochopí, že realita by se do času vymezeného pro seriálový díl opravdu nevešla,“ uvádí ředitelka výroby TV Prima Lucia Kršáková.

To ovšem podle jejích slov neznamená, že by v seriálu byla nouze o vtipné situace a dialogy. „Naopak, jsem zastáncem názoru, že ve vypjatých situacích je právě humoru a nadhledu zapotřebí dvojnásob,“ dodává Kršáková.

Michaela Pavlatová chystá celovečerní film
Love story v Kábulu. Michaela Pavlatová chystá celovečerní film