Už týden natáčí film Vejška, kde znovu uvidíme Tomáše Vorla jr.a Jiřího Mádla, a s nimi i Zuzanu Bydžovskou, Ivanu Chýlkovou, Jana Krause, Davida Vávru nebo Evu Josefíkovou. „Zajímalo mě, co bude s postavami dál, jestli po přechodu na další školu trochu dospějí nebo zůstanou pořád stejnými bláznivými kluky, někteří se slabostí pro sprejerství," říká Vorel. „Nechci prozrazovat celý příběh, ale legrace už tu bude poněkud tvrdší."

Pro Vejšku každopádně oslovil jiný tým, scénář napsal tentokrát spolu s Pastou Onerem, kameru vede režisér sám a hudbu připraví zasvěceným fanouškům známý DJ Mike Trafik. „Scénář jsem nikdy nepsal, Tomáš šel se mnou do rizika," připouští autor. „Psychologie postav mě ale bavila, nastal u nich menší posun, řeší první velké rozepře a tříbí si názory."

V hlavní roli opět Vorel junior

Tomáš Vorel junior, který se vrátil do role sprejera Petra Kocourka, si posteskl, že na studia už jen vzpomíná: „Právě jsem dokončil vysokou ekonomickou a teď mě jímá nostalgie: jaká krásná a bezstarostná to byla léta, kdy člověk měl svůj cíl a někam směřoval. Dneska už mám jen deprese, co dál." Vtipná Eva Josefíková prohlásila, že castingem prošla „díky svým dlouhým vlasům", Jiří Mádl se bude znovu potýkat se zhýčkaností svého Kolmana, syna z bohaté podnikatelské rodiny. „Ze všech mých filmů je Gympl jediný, který si zasloužil pokračování," tvrdí herec, který tradičně přispěl nápady do scénáře.

Film Vejška produkčně zaštiťuje Miloslav Šmídmajer, který rozpočet odhaduje pod dvacet milionů korun a který věří, že kvůli financování nebudou muset nechat z plátna trčet příslovečný „product placement". Do kin film vstoupí v lednu 2014.