Jeho „scénky ze života“ mají na sociálních sítích přes 19 milionů zhlédnutí.

„Je moc hezký, je prostě boží a má správná videa, moc se u nich bavíme,“ svěřily se čtrnáctiletá Aneta Skálová, o dva roky mladší Anna Marie Čablová a stejně stará Edita Kocourková ze ZŠ Emila Zátopka ve Zlíně.

Také ony běžely za svým idolem, aby ukořistily jeho podpis nebo dokonce selfie s ním.

O co vlastně jde? Už nejsou v módě hvězdy pláten kin, seriálů nebo hudební stars?

Ne, youtubeři se jen k těmto celebritám zkrátka přidali a patří v dnešní době ke slavným osobnostem. Stejně jako Luboš Kulíšek. Na dráhu youtubera se vydal v září 2015. Od té doby má na sociálních sítích přes 19 milionů zhlédnutí.

„Myslím, že pro děti, ale i teenagery, kteří mě oslovili, jsme takoví víc dostupní kamarádi. Řekl bych takové víc dostupnější celebrity,“ vysvětlil, čím si získali youtubeři takovou popularitu mezi mládeží.

Pan Deník na filmovém festivalu
Potkali jste pana Deníka na filmovém festivalu? Podívejte se

„Většinou když si oblíbíte nějakého zpěváka nebo herce, tak je pro vás svým způsobem nedosažitelný, ale když si oblíbíte nějakého youtubera, tak je to pro vás jakýsi kamarád, kterého můžete potkat. V tom si myslím, že je to kouzlo. Je to takové rodinnější, než jsou celebrity,“ myslí si Luboš.

Jeho cesta za slávou začínala ještě ve snech malého kluka. Tenkrát ještě vůbec nevěděl, že nějaké youtuberství existuje.

„Myslel jsem, že YouTube je jen na písničky a nějaké filmy či pořady o vaření,“ směje se dnes čerstvý maturant.

Původně chtěl být hercem.

„Fascinoval mě film a herectví. Chtěl jsem být hrozně herec, ale nakonec jsem se tímto směrem vůbec nevydal. A jelikož točím scénková videa, tak jsem si řekl, že tohle by mě mohlo jakýmsi způsobem k tomu filmovému průmyslu trochu přiblížit, i když to ve finále nemá s filmem moc společného,“ svěřil se mladý a vyhledávaný youtuber.

To, co dělá, jej jednoznačně baví a naplňuje. Možná právě proto z něj mají radost zejména děti a teenageři. Jeho scénky ze života, jak sám říká, jich baví statisíce. Třeba ty, o čem kluci lžou, jak se chovají maminky, jaké mají rodiče průpovídky.

„Rodiče patří mezi hlavní sledující, baví je to, což jsem rád, protože oni jsou mí hlavní kritici,“ nezapomněl připomenout Luboš.

A jestli má devatenáctiletý okatý a hezký černovlasý kluk Luboš holku?

„Nemám, jsem zatím single,“ potěšil zřejmě své fanynky známý youtuber Luboš Kulíšek.

58. ZLÍN FILM FESTIVAL 2018 - Mezinárodní festival pro děti a mládežSlavnostní zahájeníJan Čenský a Dana Morávková
"Zavedl bych do Zlína festivalový vlak," má tip Honza Čenský