Willem Dafoe přišel na podium letního kina krátce po 23:00. "Vím, že je zima a že se necítíte moc dobře. Ale je pěkné vidět, že alespoň někteří z vás jste se přišli podívat na tento film. Je to film, jehož natáčení byl skvělý zážitek. Doufám, že vám to bude připadat jako krásný film. Doufám, že se oteplí a že přestane pršet a že se vám film bude líbit," řekl nadšeným fanouškům v letním kině.

Představení v letním kině, která uvádějí hlavní hvězdy karlovarského festivalu, jsou už tradicí. V posledních letech zde například John Travolta uvedl Pomádu, Mel Gibson Šíleného Maxe nebo Richard Gere film Pretty Woman. Herci pokaždé dokázali publikum nadchnout.

Letošní film Poslední pokušení Krista, který natočil Martin Scorsese v roce 1988, je filmovou adaptací slavné knihy Nikose Kazantzakise. Slavným se stal i film. Provokativně zobrazuje Ježíše Krista jako skutečného člověka, který těžce volí mezi pokušením žít život obyčejného muže a posláním spasitele. Atmosféru filmu navíc podtrhuje vynikající hudba Petera Gabriela. Film vyvolal i řadu náboženských protestů.