Hlavními postavami seriálu je dvojice zdánlivě velmi odlišných kriminalistů, které ztvárňují Pavla Beretová a Stanislav Majer. Je tedy vidět, že ačkoliv se v Ostravě, potažmo Moravskoslezském kraji nenatáčel celý děj (točilo se ve velkém také v Praze), hlavní představitelka je právě z Ostravy.

Šestatřicetiletá herečka Pavla Beretová se v Ostravě narodila a než odešla na pražskou DAMU, vystudovala Biskupské gymnázium v Ostravě-Porubě.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let, semifinále: Kanada - Finsko, 4. ledna 2020 v Ostravě. Na snímku fanoušci.
O Canada. Fanoušci ze země javorového listu zaplavili Ostravu

V seriálu režírovaném Janem Hřebejkem a Danem Wlodarczykem si zahrají také televizními kamerami ostřílení Karel Dobrý, Pavel Kříž, Štěpán Kozub, Marek Taclík, Roman Vojtek či Nela Boudová.

Štáb režiséra Jana Hřebejka natáčel například v Karlově Studánce, ale zejména na spoustě míst v Ostravě – na autoburze u Rudné ulice či třeba o kousek dál na vítkovickém náměstí Jiřího z Poděbrad, v historickém jádru Michálkovic nebo ve vozovně dopravního podniku. A natáčelo se i v podzemí. První část třináctidílného seriálu začíná na ČT1 dnes ve 20.05 hodin.

Snímek z natáčení seriálu Místo zločinu Ostrava.Zdroj: Archiv ČT
Nový kriminální seriál z Ostravy. Na snímku Marek Taclík v roli řidiče Dopravního podniku Ostrava. Foto: archiv České televize

Mahulena Bočanová si v komedii Ženská pomsta zahraje investigativní novinářku.
Mahulena Bočanová natáčí v Ostravě Ženskou pomstu. Hraje jednu z hlavních postav
Tomáš Etzler
Tomáš Etzler, rodák z Ostravy, v rozhovoru pro Deník: Kdo ví, kde budu zítra…